Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 728

БІОФАРМА ОТРИМАЄ ДОЗВІЛ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ НА ЕКСПОРТ ПРЕПАРАТІВ КРОВІ ТА ЇЇ КОМПОНЕНТІВ

Сьогодні, 20 травня 2015 року, на засіданні уряду Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк  дав розпорядження видати фармацевтичній компанії ПрАТ "Біофарма" дозвіл на експорт препаратів крові, які вона випускає.

"Окремо я би хотів наголосити на зволікання питання  щодо ухвалення рішення про обов'язкове забезпечення потреб охорони здоров'я населення донорською кров'ю, її компонентами і препаратами. Через те, що вже декілька місяців не приймають це рішення, українська компанія "Біофарма", яка працює, зокрема, на експорт, може втратити не лише ці ринки, а й робочі місця. Історія ця тягнеться вже декілька місяців", - сказав він, на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

"Я тому вимагаю вкотре...Сьогодні ми приймемо першу постанову. А друга постанова, з відповідним грифом секретності, повинна бути невідкладно прийнята, щоб, з одного боку, забезпечити необхідні запаси  крові в Україні, а з іншого - дати можливість українській компанії-експортерові працювати, створювати робочі місця і платити податки до державного бюджету країни", - зазначив Голова Кабінету Міністрів України.

ПрАТ «Біофарма» вдячне Голові уряду за оперативну реакцію та підтримку, і сподівається, що протягом 24 годин компанія зможе поновити виконання умов експортних контрактів.

Компанія гарантує, що у разі виникнення ситуації незадоволення потреб країни в даних препаратах, вона негайно зупинить експорт цих препаратів та вдвічі збільшить їх випуск.

Додаткова інформація щодо стану виконання вищезазначеного розпорядження Уряду очікується згодом.

Джерела ЗМІ:

Вернутся в категорию "Пресс-релизы"